Norisināsies 24 stundu atvērto datu hakatons

Norisināsies 24 stundu atvērto datu hakatons

Atvērto datu hakatons notiks no 28. septembra 17.30 līdz 29. septembra vakaram neparastā, bet tajā pat laikā pasākuma mērķim atbilstošā vietā – Rīgas radio un televīzijas tornī 97 metru augstumā. Pēc Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) sniegtās informācijas – hakatona mērķis ir radīt prototipu inovatīvai tīmekļa vai mobilai lietotnei, izmantojot atvērtos datus.

“Open Data Hackathon 2018” īpaši aicināti piedalīties programmētāji, datu analītiķi, programmatūras izstrādātāji, statistiķi, IT projektu vadītāji un citi, kam ir idejas, interesē darbs ar datiem -  gan studenti, gan datu jomas guru. Visi dalībnieki tiks sadalīti vairākās komandās, kur tām pieredzējušu mentoru pavadībā uz atvērto datu pamata jārada inovatīvs un sabiedrībā noderīgs risinājums.  

Risinājuma radīšanā piedāvāti trīs tematiskie virzieni – transports, kultūra, reģioni & tūrisms. Tos varēs gan apvienot, gan arī darboties ārpus tiem.

Par atvērto datu ieguves vietu dalībniekiem jāsatraucas nebūs. Pasākuma rīkotāji parūpējušies par virkni datu ieguves vietu, kurās atrodas tūkstošiem risinājuma radīšanā izmantojamu datu kopu. Piemēram, Latvijas atvērtais datu portāls ar vairāk nekā 100 datu kopām, Eiropas Savienības atvērtu datu portāls ar vairāk kā 12 000 datu kopām, Eiropas datu portāls ar vairāk kā pusmiljonu datu kopām un daudzas citas datu ieguves vietas. Pēc saviem ieskatiem hakatona dalībnieki varēs kombinēt izvēlētās datu kopas.

Visus “Open Data Hackathon 2018” dalībnieku radītos risinājumus vērtēs žūrija, balstoties uz trim kritērijiem – atvērto datu lietojums inovatīvā veidā, radot ieguvumu sabiedrībai, risinājumā lietotas jaunākās tehnoloģijas inovatīvā veidā, kā arī biznesa idejas dzīvotspēja. Trīs labākie risinājumi saņems naudas balvas 500 līdz 1000 eiro apmērā.

Svarīgi piebilst, ka dalība “Open Data Hackathon 2018” ir bezmaksas.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!