Arī Stīvs Vozņaks aicina boikotēt sociālo tīklu Facebook

Arī Stīvs Vozņaks aicina boikotēt sociālo tīklu Facebook

Apple līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks paziņojis, ka pēc skandāla par 87 miljonu sociālā tīkla Facebook konfidenciālu datu noplūdes viņš vairāk neizmantos šo sociālo tīklu, vēsta izdevums USA Today.

Atbilstīgi S. Vozņaka vārdiem, ja Apple pelna, pateicoties kvalitatīvām precēm, tad Facebook – izmantojot konfidenciālus datus, pie kam šo datu īpašnieki no šī fakta negūst nekādu labumu. Viņš arī piebildis, ka vēl 8. aprīlī izdzēsis savu Facebook profila saturu, tomēr pilnībā profilu nav likvidējis, taču tikai tādēļ, lai kāds nepiesavinātos viņa izmantoto vārdu – stevewoz.

Šā gada marta sākumā uzreiz vairāki ASV un Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļi ziņoja par britu analītisko kompāniju Cambridge Analytica, kura bez jebkādiem šķēršļiem savākusi miljoniem Facebook lietotāju konfidenciālus datus, kurus pēc tam izmantojusi, lai veidotu reklāmu ASV prezidenta vēlēšanu laikā. Jāpiebilst, ka kompānija šo vēlēšanu laikā strādāja Donalda Trampa labā.

Pēc šīs informācijas nonākšanas atklātībā sociālajos tīklos parādījās heštegs #DeleteFacebook,

bet vairākas lielas kompānijas, tajā skaitā SpaceX un Tesla izdzēsa savus profilus no sociālā tīkla. Boikotot Facebook kompānijas konfidencialitātes politikas un zemā drošības līmeņa dēļ aicināja arī virkne zināmu IT uzņēmēju, tajā skaitā WhatsApp līdzdibinātājs Braians Ektons.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!