GE plāno apvienot mākslīgo intelektu un elektriskos tīklus

GE plāno apvienot mākslīgo intelektu un elektriskos tīklus

ASV kompānija General Electric (GE) plāno apvienot elektriskos tīklus ar mākslīgā intelekta (AI) sistēmu, kura uz efektivitātes uzlabošanās rēķina ļaus visā pasaulē ietaupīt 200 miljardus ASV dolāru, raksta aģentūra Bloomberg.

„Mēs ieguldām ievērojamus līdzekļus mašīnapmācībā un šajā virzienā pašlaik strādā liels skaits cilvēku. Tehnoloģija, par kuru ir runa, reālajā laikā optimizēs elektrības plūsmu caur glabāšanas sistēmām un patēriņa punktos. Gaidāms, ka tā ievērojami paaugstinās tīkla efektivitāti un ietaupīs patērētāju līdzekļus,” sarunā ar aģentūru izteicies GE pārstāvis Stīvens Mārtins.

Dotajā brīdī GE gatavojas iesniegt patenta pieteikumu, kurā aprakstīta uzņēmuma izstrādātā tehnoloģija, teikts publikācijā.

Pētnieki visā pasaulē šobrīd pēta, kā mašīnapmācība var tikr integrēta tradcionālajās nozarēs, tādās kā veselības aprūpe un enerģētika, norāda Bloomberg, piebilstot, ka pēdējā pašlaik piedzīvot nopietnu pārmaiņu periodu, jo tiek digitalizēta visa infrastruktūra – sākot ar elektrostacijām, bet beidzot ar mājokļiem.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!