Latvijas iedzīvotāji aizvien naskāki uz saules enerģijas iegūšanu

Latvijas iedzīvotāji aizvien naskāki uz saules enerģijas iegūšanu

Saules paneļi ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā kļūst par aizvien iecienītāku risinājumu, kā pašiem iegūt elektroenerģiju. Šo tendenci pierāda gan dažādas aptaujas, gan vienkārši saules paneļu pārdošanas apjomi. “Elektrum” saules paneļu tirdzniecības rezultāti par 2020. gada pirmo pusi norāda uz to, ka šogad Latvijas iedzīvotāji tos iegādājas pat trīskārt vairāk nekā pērn.

Būtiski, ka aizvien pieaugoši saules paneļu pārdošanas apjomi vērojami visās Baltijas valstīs.

Par to liecina kaut vai tas pats Elektrum noslēgto līgumu skaits, kas salīdzinājumā ar 2019. gadu audzis par 82%. Vienlaikus jāatzīst, ka Lietuvā un Igaunijā saules paneļu iegādi veicina dažādi atbalsta mehānismi. Tomēr arī Latvijas likumdošanā šajā jomā sperts solis uz priekšu, šogad atceļot OIK par pašu saražotās un tīklā nodotās elektroenerģijas izmantošanu.

Apskatot nedaudz situāciju Latvijā, jāuzsver, ka 2019. gadā Latvijas iedzīvotāji kopumā uzstādījuši 30 saules paneļu komplektus, taču šogad šis skaits ir krietni lielāks, un nav pat vēl gada beigas, kad uzstādīti jau 94 saules enerģijas tvērēji.

Elektrum saules paneļu uzstādīšanā gan Baltijā, gan arī Latvijā ir viens no vadošajiem uzņēmumiem. Aprēķināts, ka katrs trešais līgums par saules paneļu uzstādīšanu noslēgts ar šo uzņēmumu. Tomēr kopumā Elektrum Latvijā palīdzējis uzstādīt 3874 saules paneļus, kuru kopējā jauda sasniedz 1067 kWh, savukārt vienā tipiskā vasaras dienā vidēji tiek saražotas vairāk nekā 5000 kWh. Lai labāk saprastu, cik liela ir šāda jauda, jānorāda, ka tas ir pietiekams apjoms, lai, piemēram, viens elektromobilis 18 reizes apbrauktu Latvijas kontūru.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!