Eiropā pārdots lielākais īpašums, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju

Eiropā pārdots lielākais īpašums, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju

Maksājumi ar kriptovalūtām, ko palīdz realizēt blokķēdes tehnoloģija, kļūst aizvien iecienītāki. Un tas neattiecas vien uz ikdienas pirkumu veikšanu. Roku nekustamā īpašuma pārdošanā, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju, iemēģinājis kāds kriptovalūtu entuziasts Parīzē. Šo darījumu, visai ticams, vēl labu laiku atcerēsies ne tikai paši darījuma veicēji. Eiropas mērogā tas pavisam noteikti ieies vēsturē.

Jūnija beigās Parīzē norisinājās apjomīgs nekustamā īpašuma pārdošanas darījums. No citiem līdzīgiem darījumiem tas atšķīrās ar to, ka, lai to pārdotu, netika izmantoti ierastie maksājumu līdzekļi vai savu dzīvi nokalpojušās banknotes. Īpašumu AnnA Villa tā īpašnieks pārdevis pa 6,5 miljoniem eiro, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju. Tas ir Eiropā pirmais nekustamā īpašuma pārdošanas darījums, kas veikts ar šāda veida pieeju, nevis tradicionālajām norēķinu metodēm.

Lai īpašumu varētu pārdot ar blokķēdes tehnoloģijas palīdzību, vajadzēja iziet vairākus soļus.

Pirmais no tiem bija izveidot akciju sabiedrību, kurai likumīgi pieder minētais AnnA Villa īpašums. Tālāk īpašuma vērtība tika sadalīta 100 tokenos, ko atbilstīgi izdalīja visiem ēkas īpašniekiem, kas tālāk varēja šos tokenus brīvi notirgot.

Katru no 100 tokeniem iespējams sadalīt vēl 100 000 vienībās un pārdot. Tas šajā gadījumā nozīmē, ka katra tokena vienības vērtība ir 6,5 eiro – atbilstoši īpašuma vērtībai. Sadalot īpašuma vērtību šādās vienībās, kļūst skaidrs, ka nav jābūt apjomīga bankas konta īpašniekam, lai piederētu kaut daļa īpašuma. Domājams, ka nākotnē šāda pieeja varētu būt visai izplatīta, dodot iespēju arī cilvēkiem ar zemākiem ienākumiem investēt, piemēram, nekustamajā īpašumā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!