Lietotnes, kas uzņēmumam palīdzēs organizēt piemērotākās tiešsaistes konferences

Lietotnes, kas uzņēmumam palīdzēs organizēt piemērotākās tiešsaistes konferences

Viena no uzņēmuma ikdienas darba aktivitātēm ir konferences un sapulces, kas nu jāmēģina organizēt attālināti. Šajā ziņā izpalīdzīgi ir dažādi risinājumi, kas ļauj kvalitatīvi un bezmaksas organizēt sapulces tiešsaistē. Turpinājumā uzskaitītas dažas no populārākajām bezmaksas videokonferenču lietotnēm, no kurām iespējams izvēlēties sava uzņēmuma vajadzībām atbilstošāko.

Viena no lietotnēm, ko iespējams izmantot, ir aplikācija “Zoom”. Tā kļuvusi par vienu pazīstamākajām videokonferenču lietotnēm galvenokārt tās viegli lietojamā interfeisa dēļ. Zoom lielākoties paredzēta korporatīvai lietošanai, taču bezmaksas pamata versija tiek nodrošināta arī privātpersonām. Lietotne piedāvā iespēju vienuviet tiešsaistē satikties līdz 100 lietotājiem, taču vairāk nekā divu cilvēku sapulcēm noteikts 40 minūšu laika ierobežojums.

Vēl viena no lietotnēm, ko iespējams izmantot videokonferenču organizēšanai ir jau pazīstamais “Skype”. Lai arī tā radīta kā platforma “viens pret viens” sarunām, tās funkcija “Meet Now” ļauj veikt arī videokonferences. Maksimālais dalībnieku skaits var mainīties atkarībā no lietotnes versijas un ierīces. Lai arī ir pieejama atsevišķa Skype lapa, kas ļauj organizēt tiešsaistes sapulces, tomēr to rīkošanai tomēr ieteicams lejupielādēt “Skype” lietotni, kas piedāvā iespēju glabāt zvana ierakstu 30 dienas, kā arī kopīgot prezentācijas.

Uzņēmums “Cisco” piedāvā “Webex” videokonferenču lietotni. Tā galvenokārt radīta kā biznesa lietojumprogramma, kas koncentrējas uz uzņēmumiem, vienlaikus piedāvājot arī funkcijām bagātu bezmaksas versiju. Pašreizējā ārkārtas stāvokļa dēļ paplašinātas lietotnes iespējas, dodot iespēju rīkot videokonferences līdz 100 dalībniekiem, turklāt, bez laika ierobežojuma. 

Aplikācija “Jitsi Meet” ir atvērtā koda platforma, kas ļauj ērti satikties tiešsaistē. Lietotājam atliek doties uz šo vietni un noklikšķināt “go”. Lietotne piedāvā vienuviet satikties līdz 75 dalībniekiem. Būtiski, ka Jitsi Meet integrējas gan ar lietotnēm “Slack”, “Google Calendar”, gan ar Office 365.

Vienlaikus daudzi uzņēmumi izmanto arī tādas lietotnes kā “Slack” un “Microsoft Teams”, kurām gan ir ierobežots videokonferenču funkciju klāsts. Slack bezmaksas versija piedāvā veikt video zvanu vienai personai. Tikmēr Microsoft Teams piedāvā integrāciju ar citām Microsoft lietotnēm, kā arī piedāvā ierobežotas videokonferenču iespējas.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!