Rīgā liks pamatus jauniem augsto tehnoloģiju uzņēmumiem

Rīgā liks pamatus jauniem augsto tehnoloģiju uzņēmumiem

Augstās tehnoloģijas digitāli transformē aizvien lielāku skaitu uzņēmumu, sagādājot ne vienu vien izaicinājumu gan produktu un pakalpojumu sniedzējiem, gan klientiem. Lielākoties trūkstošo prasmju un zināšanu dēļ Latvijā augsto tehnoloģiju taciņa pagaidām iemīta lēni un piesardzīgi. Ar mērķi mainīt šo situāciju un iedvesmot Latvijas uzņēmējus sasniegt vēl nebijušas virsotnes, novembra sākumā Rīgā norisināsies pasākums, rosinot radīt jaunus, konkurētspējīgus augsto tehnoloģiju uzņēmumus. 

No 1. līdz 2. novembrim Rīgā, kopstrādes telpā “Teikums” norisināsies 14. platformas “Commercialization Reactor” organizētais pasākums “Ignition Event”. Kā norādījuši pasākuma rīkotāji - tā galvenais mērķis ir savest kopā zinātniekus un potenciālos uzņēmējus, tādējādi liekot pamatus jaunu, konkurētspējīgu uzņēmumu tapšanai, kas spētu sekmīgi izmantot augstās tehnoloģijas. Lai nodemonstrētu, kā praktiski izmantot augstās tehnoloģijas, pasākuma pirmajā dienā 12 zinātnieki prezentēs savus izgudrojumus tādās jomās kā biomedicīna, robotu tehnika, alternatīvā kurināmā ieguve, kriptotehnoloģija un citās.

Savukārt uzņēmēju uzdevums šajā pasākumā būs izvērtēt, kāds ir šo izgudrojumu komercializācijas potenciāls.

“Ignition Event” otrā diena paredz komandu izveidošanu, kuras sastāvēs no zinātniekiem un uzņēmējiem, un tiks tuvāks izpētītas izgudrojumu praktiskās izmantošanas iespējas. Katrai komandai būs jāizveido savs potenciālais uzņēmums, kas piedāvās savu inovāciju kādā no rūpniecības nozarēm. Pasākuma noslēgumā norisināsies prezentācijas, kuru ietvaros jaunizveidoto uzņēmumu līderi prezentēs savas idejas.

Platformas “Commercialization Reactor” vadītājs un līdzīpašnieks Nikolajs Adamovičs uzsvēra, ka zinātnes tehnoloģiju komercializācija ir viena no attīstītākajām jomām, kurā šobrīd darbojas trešā daļa Latvijas jaunuzņēmumu. Uzsverot platformas nozīmi, tās vadītājs norādīja, ka līdz šim astoņi no 15 biznesa žurnāla “Forbes Latvija” zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu topā iekļautajiem projektiem esot attīstīti caur Commercialization Reactor.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!