Kedeon viens no pirmajiem uzsāk LTE-M tīkla priekšrocību izmantošanu Latvijā

Kedeon viens no pirmajiem uzsāk LTE-M tīkla priekšrocību izmantošanu Latvijā

Pavisam nesen Latvijā darbību uzsācis LTE-M mobilo sakaru tīkls, un jaunuzņēmums Kedeon ir viens no pionieriem, kurš, pateicoties Latvijas mobilo sakaru operatoram LMT, savās ierīcēs izmanto tīkla sniegtās iespējas. Tas ļauj palielināt ierīces akumulatora darbības laiku un paver jaunas funkcionālās iespējas.

LTE-M mobilo sakaru tīkla tehnoloģija ļauj lietu interneta (IoT) ierīcēm tieši pieslēgties mobilajam tīklam bez papildus tīklošanas iekārtām un darboties mobilā režīmā - izmantojot ierīces akumulatora enerģiju.

LTE-M tīkls savas specifikas dēļ ļauj samazināt risinājuma izmērus un izmaksas, izmantot mazāk mobilo datu un nodrošināt ilgāku akumulatora darbības laiku.

Atkarībā no ierīces izmantošanas veida, šis tīkls ļauj ierīcēm kalpot vairākus mēnešus bez uzlādes.

Mobilo sakaru operators LMT ir pirmais, kas visā valstī piedāvā stabilu LTE-M tīklu, tādēļ strauji augošais piegādes ķēdes uzraudzības startup uzņēmums Kedeon, sadarbojoties ar mobilo sakaru operatoru, testē jaunā tīkla izmantošanas iespējas ar tam paredzētajām sensoru ierīcēm, lai uzraudzītu dažādus vides faktorus piegādes laikā. Piemēram, sensoru ierīces reāllaikā monitorē temperatūru, mitruma līmeni, UV gaismas starojumu un citus piegādes ķēdē būtiskus faktorus. Turklāt, ierīces ļauj reāllaikā sniegt brīdinājumus, ja kāds no piegādes drošības parametriem netiek īstenots.

Kedeon līdzdibinātājs Kristaps Mikasenoks norāda, ka LTE-M tīkls sniedz vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar iepriekš pieejamiem tīkla risinājumiem. Tas dod iespēju radīt mobilus bezvadu risinājumus un nodrošināt reāllaika mērījumus dinamiskā vidē. Klientiem tas pazemina uzstādīšanas izmaksas un sniedz detalizētu ieskatu par vidi, kurā tiek transportēti produkti, kas ir jūtīgi pret izmaiņām vidē.

Turklāt ierīces tagad var pārslēgties “dziļā miega” režīmā un “pamosties” vajadzīgajos brīžos, nepārtraucot savienojumu ar tīklu. 

Iepriekš, lai piegādes ķēdē darbotos tīklam pieslēgtas uzraudzības ierīces, bija nepieciešama ievērojamu priekšdarbu veikšana un vairākas ierīces. Piemēram, lai izmantotu līdzīgas ierīces ar tradicionālo LTE tīklu, visiem piegādes transportlīdzekļiem bija jābūt aprīkotiem ar sensoriem, kuri ir pieslēgti atsevišķai vārtejai ar papildus barošanas avotu, lai ierīces varētu nosūtīt informāciju uz sistēmas online platformu. LTE-M ļauj vienkāršot šo procesu - klienti ierīces, kuras pēc izmēra atgādina divas sērkociņu kastes, vienkārši piestiprina jebkurai piegādes kravai, bez papildu aprīkojuma un sarežģītām darbībām, tādējādi nodrošinot mobilitāti un elastību. 

LMT Inovāciju projektu vadītājs Jēkabs Groskaufmanis uzsver, ka tādi IoT standarti kā, piemēram, LTE-M un NB-IoT, kuri kļūst aizvien izplatītāki un ar stabilu lomu nākotnē, būtiski maina sensoru un viedo risinājumu piedāvātās iespējas visdažādākajās nozarēs. Tie ļauj digitalizēt un automatizēt procesus, lai mēs varētu strādāt efektīvāk un, kas ne mazāk svarīgi, ilgtspējīgāk.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!