Latvijas startaps saņēmis atzinību “Headstart” — lielākajā Eiropas veselības aprūpes akseleratora programmā

Latvijas startaps saņēmis atzinību “Headstart” — lielākajā Eiropas veselības aprūpes akseleratora programmā

Nupat  paziņots nozīmīgā veselības aprūpes novatoru konkursa “Headstart” pusfinālistu saraksts. Latvijas komanda no Headstart programmas saņēmusi 40 000 EUR, kā arī guvusi iespēju izcīnīt papildu 10 000 EUR dotāciju ar labākajām pieejamajām mentorēšanas un tīklošanās iespējām. Šis jaunuzņēmums atbalsta Covid-19 pētniecību, piedāvājot tehnoloģisku rīkkopu, kas palīdz risināt ar piekļuvi pacienta datiem saistītas juridiskas problēmas.

Headstart — vienā no nozīmīgākajām EIT Health veselības aprūpes akseleratora programmām — nupat ir izziņoti šā gada pusfinālisti, kas cīnīsies par investoru uzmanību, mentorēšanu, atbalstu finansējuma nodrošināšanā, kā arī vietu uz pjedestāla lielā fināla laikā gada otrajā pusē. Headstart programmas ietvaros EIT Health izlēma atbalstīt 89 Eiropas veselības aprūpes jaunuzņēmumus, tostarp 17 komandas no lielāku progresu sasniegušiem reģioniem. Septiņi startapi bija no Itālijas, pa diviem no Portugāles, Polijas un Igaunijas, un pa vienam no Grieķijas, Rumānijas, Ungārijas un Latvijas. Visas komandas saņem 40 000 EUR, lai attīstītu savas inovācijas un piesaistītu privātus ieguldījumus. Fināla laikā jaunuzņēmumi sacentīsies par papildu 10 000 EUR.

Headstart pusfinālists no Latvijas ir startaps “Longenesis”. Šogad EIT Health paplašināja Headstart programmu, lai palīdzētu rast risinājumus cīņā ar Covid-19, un ir izvēlējusies jaunuzņēmumus, kas attīstīs tādus produktus un pakalpojumus, kuri palīdzēs ierobežot, ārstēt un kontrolēt šo slimību Eiropā.

Longenesis risinājums sniedz atbalstu Covid-19 pētniecībā, piedāvājot tehnoloģisku rīkkopu, kas palīdz risināt ar piekļuvi pacientu datiem saistītas juridiskas problēmas.

Šis rīks atbilst VDAR un HIPA prasībām un nodrošina informāciju par pacientiem klīniskās jomas un citiem pētniekiem, neatklājot pacientu personas datus.

Jāpiebilst, ka EIT Health Headstart programma atbalsta startapus, piedāvājot tiem mentorēšanas un finansējuma iespējas, lai paātrinātu to attīstību un mazinātu laiku līdz novatorisku produktu un pakalpojumu nonākšanai tirgū, tādējādi uzlabojot Eiropas pacientu un iedzīvotāju dzīvi. Programmas ietvaros mentorēšanu nodrošina EIT Health uzņēmumu veidošanas vadītāju reģionālās komandas, un tās sniedz atbalstu uzņēmumiem, kas veic vajadzīgās darbības to produktu nonākšanai tirgū, jo īpaši pārbaudot klīnisko, pacientu vai sistēmu vajadzību pēc attiecīgā produkta vai pakalpojuma.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!