Jaunuzņēmumi aicināti pieteikt savas idejas koronavīrusa novēršanā

Jaunuzņēmumi aicināti pieteikt savas idejas koronavīrusa novēršanā

Jau labu brīdi pasauli satricinājis koronavīrusa paveids COVID-19, mainot un tiešā veidā apgriežot kājām gaisā līdzšinējo nozaru darbību un eksistenci. Arī uzņēmumiem šis nebūt nav viegls laiks, tomēr tiem, kas darbojas tehnoloģiju un inovāciju jomā, ir īstais laiks parādīt savas spējas un radošumu. Eiropas Komisija (EK) izsludinājusi pieteikšanos “EIC Accelerator” finansējumam ar iespēju radīt risinājumus, kas palīdzētu šīs nelaimes apkarošanā.

Pieteikties EIC Accelerator finansējumam līdz 18. marta 17:00 pēc Briseles laika var ikviens jaunuzņēmums, kā arī mazie un vidējie uzņēmumi, kas darbojas tehnoloģiju un inovāciju jomā. Finansējums, kura kopējais apmērs ir 164 miljoni eiro, paredzēts risinājumu, inovāciju un jebkādu noderīgu ideju attīstībā, kas sniegtu devumu cīņā ar COVID-19. Zelta vērts būs jebkāds risinājums, kas spētu palīdzēt vīrusa ārstēšanā, testēšanā, uzraudzībā vai citās jomās.

Zināms, ka EIC Accelerator - Eiropas Inovāciju padomes projekts, kas atbalsta inovatorus, uzņēmējus, kompānijas ar finansējumu un akselerācijas pakalpojumiem - šobrīd finansē vairākas jaunuzņēmumu, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu izstrādātas inovācijas, kas saistītas ar koronavīrusu, piemēram, “EpiShuttle”, “m-TAP” un “MBENT”.

Tomēr, ja šķiet, ka pieteikties EIC Accelerator finansējumam laika vairs šodien neatliks vai arī nav intereses iesaistīties šāda formāta projektā, ikviens interesents aicināts piedalīties pirmajā virtuālajā hakatonā “HackForce”, kurā pilnībā attālināti varēs izstrādāt savas idejas risinājumam cīņai ar COVID-19.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!