Izveidota platforma, kas nodrošinās otrreizēju biļešu tirdzniecību

Izveidota platforma, kas nodrošinās otrreizēju biļešu tirdzniecību

Bilesutirgus.lv radīta kā platforma, vienota sistēma, kurā iespējams veikt gan otrreizēju e-biļešu pirkšanu, gan pārdošanu. Platforma būs ērts veids, kā pārdot e-biļetes, ja kādu iemeslu dēļ to īpašnieks nevar ierasties uz konkrēto pasākumu. Savukārt, ja kāds interesents vēlēsies šīs biļetes iegādāties, tad to varēs izdarīt ātrā un godīgā veidā. Jāpiebilst, ka tādā pašā veidā varēs tirgoties arī ar dāvanu kartēm un kuponiem.

Platformas izveidotāji īpaši izceļ otrreizējas e-biļešu pirkšanas un pārdošanas procesa godīgumu. To panākt plānots ar naudas garantiju. Viņi norāda, ka platforma bilesutirgus.lv biļešu pircējam nodrošinās naudas garantiju 100% apmērā, ja tomēr tiks konstatēts kāds krāpšanas mēģinājums. Bilesutirgus.lv izveidotāji gan uzsver, ka iespējamība, ka notiks krāpšanas mēģinājums platformas ietvaros ir pavisam niecīga.

Visas e-biļetes tiks pārbaudītas, kā arī pārdevēja reģistrācija platformā notiks ar Facebook.com lietotāja profila starpniecību.

Kas ir svarīgi – otrreizējās e-biļešu tirdzniecības godīguma palielināšanai tiks noteikts arī biļešu cenas ierobežojums. E-biļetes uzcenojums nedrīkst būt augstāks par 30%, salīdzinot ar tās sākumcenu.

Platformas idejas autors Jānis Ābele, runājot par bilesutirgus.lv nepieciešamību, uzsver, ka Latvijā līdz šim neesot bijis drošs veids, ka veikt otrreizēju biļešu tirdzniecību. Tāpat arī aptauju dati rāda, ka ap 10% no visiem biļešu īpašniekiem kāda iemesla dēļ nevar apmeklēt pasākumu. Ar platformas palīdzību tie varēs atgūt naudu, drošā veidā pārdodot iegādātās biļetes.

Jāpiebilst, ka pašreiz platforma bilesutirgus.lv atrodas testa stadijā. Plānots, ka visi interesenti otrreizēju e-biļešu tirdzniecību varēs uzsākt augusta beigās vai septembra sākumā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!