Rimi uzstādījis pirmo taromātu, kurā varēs nodot dzērienu iepakojumus

Rimi uzstādījis pirmo taromātu, kurā varēs nodot dzērienu iepakojumus

Sekojot citu valstu piemēram, dzērienu depozīta sistēma beidzot tiek ieviesta arī Latvijā. Tas ir ilgi gaidīts risinājums, kas ļaus samazināt piesārņojumu dabā un veicinās iepakojuma pārstrādi. Viena no vietām, kur iedzīvotāji varēs izmest vecos dzērienu iepakojumus, ir Rimi veikali. Tapis zināms, ka Rimi sadarbībā ar uzņēmumu Depozīta Iepakojuma Operators (DIO) 14. septembrī uzstādījis pirmo taromātu. Tas atradīsies Rīgā, Rimi veikalā Biķernieku ielā 21 un sāks darboties 1. februārī. Tajā būs iespēja izmest stikla, PET pudeles un metāla skārdenes. 

Sākot no 13. septembra, nedēļas laikā visā Latvijā tiks uzstādīti ap 40 taromātu, uzsākot pakāpenisku to ieviešanu. Mērķis ir līdz 1. februārim ar taromātiem aprīkot 800–1000 dzērienu iepakojuma pieņemšanas vietas Rimi veikalos. Taromātos pircēji drīkstēs ievietot tikai iztukšotus un nebojātus dzēriena iepakojumus. Par katru nodoto iepakojumu būs iespēja saņemt kuponu 10 centu vērtībā, ko varēs atprečot jebkurā Rimi veikalā. Pēc tam šie dzērienu iepakojumi no taromātiem tiks nogādāti DIO tālākai apstrādei.

Paredzēts, ka šādā veidā Rimi veikalos gada laikā būs iespējams savākt un pārstrādāt vairāk nekā 100 miljonu iepakojumu vienību.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs norāda, ka vides piesārņojums ir viena no 21. gadsimta izaicinošākajām problēmām, tāpēc depozīta sistēmas ieviešana ir liels ieguvums Latvijas sabiedrībai. Šī sistēma radīs papildu iespējas aktīvi piedalīties apkārtējās vides aizsardzībā, turklāt ekonomiski stimulēs pārstrādājamo dzērienu iepakojumu nodošanu, tādējādi pozitīvi ietekmējot cilvēku paradumus. 

Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais uzsver, ka Rimi kā viens no lielākajiem mazumtirgotājiem Latvijā apzinās savu atbildību un iespējas izglītot sabiedrību un veicināt veselīgu un ilgtspējīgu ieradumu attīstību, lai visi kopā mazinātu ietekmi uz vidi. Plānojot taromātu atrašanās vietas, Rimi galvenokārt vadījās pēc tā, lai klientiem izmantoto pudeļu nodošana būtu ērta un kļūtu par viņu ikdienas ieradumu.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!