Elektromobiļu uzlāde Latvijā solās būt vēl ērtāka

Elektromobiļu uzlāde Latvijā solās būt vēl ērtāka

Viena nemainīga tendence jau pāris gadus Latvijas transporta jomā – elektromobiļu skaits uz ceļiem turpina pieaugt. Lai arī līdz šādu transportlīdzekļu īpatsvaram kopējā auto tirgū, kāds ir Skandināvijā, mums vēl augt un augt, arī Latvijā elektroauto sāk novērtēt arvien vairāk. Tieši tāpēc jādomā par to, kā šādu auto “pabarošanu” padarīt ērtāku un pieejamāku. AS “Latvenergo” šajā ziņā spēris soli uz priekšu, paplašinot uzlādes iespēju klāstu Latvijā.  

Pēc CSDD apkopotajiem datiem gada sākumā Latvijā bija reģistrēti 658 elektriskie auto, kas ir teju uz pusi vairāk nekā pērn. Balstoties uz augošo elektromobiļu tirgu un apmierinot to īpašnieku vēlmi pēc ērtākām uzlādes iespējām, Latvenergo uzsācis tirgot elektromobiļu uzlādes iekārtas, kas domātas tieši mājsaimniecībām. Kā norādījuši Latvenergo pārstāvji –

ar šo iekārtu palīdzību elektromobili iespējams uzlādēt pat divtik ātrāk nekā, izmantojot rozeti.

Uzņēmuma pārstāvji arī uzsver, ka elektromobiļu uzlādes iekārtas mājsaimniecībām ir tikai likumsakarīgs piedāvājums pēc tam, kad jau veiksmīgi savas funkcijas pilda Elektrum publiskās uzlādes stacijas. Bez tam, augošais elektrisko auto tirgus pieprasa turpināt tīkla attīstību un piedāvāt klientiem jaunas iespējas sava auto uzlādei.

Tiek norādīts, ka Latvenergo piedāvātās elektromobiļu uzlādes iekārtas ir piemērotas lietošanai jebkurā mājsaimniecībā. Tās ir pieejamas ar jaudu 7kW, 11kW un 22kW. Uzlādes iekārtas un to piederumus – strāvas stipruma regulatoru, uzlādes kabeļus - iespējams iegādāties Latvenergo tirdzniecības zīmola “Elektrum” vietnē elektrumveikals.lv. To cena ir sākot no 950 līdz 1205 eiro atkarībā, vai klients uzlādes iekārtu nopērk uzreiz vai ņem uz nomaksu.  

Latvenergo valdes loceklis Kaspars Cikmačs norāda, ka Latvijā vienlaikus aug gan elektromobiļi, gan uzlādes iespēju skaits, turklāt prognozes liecina, ka paralēlā attīstība notiks straujāk nekā prognozēts. Viņš piebilst, ka ap 2030. gadu Latvijā varētu būt jau ap 40 000 elektrisko auto un daudziem no tiem būs sava mājas uzlādes iekārta.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!