Elektromobiļu uzlādes staciju trūkums vairs nebūs problēma

Elektromobiļu uzlādes staciju trūkums vairs nebūs problēma

Direktīva tika apstiprināta 17. aprīlī. Tā paredz, ka jaunām un renovētām ēkām, kurām ir vismaz desmit autostāvvietu, būs nepieciešams izveidot elektromobiļu uzlādes staciju, kā arī nodrošināt elektroinstalācijas, lai šāda tipa transportu būtu iespējams uzlādēt.

Jauno noteikumu viens no mērķiem ir līdz 2050. gadam arī samazināt ēku fonda radīto izmežu apjomu par 85%, salīdzinot ar 1990. gadu. Lai to panāktu, valstīm būs jāizstrādā ilgtermiņa renovācijas stratēģijas dzīvojamo ēku atjaunošanai.

Par jauno direktīvu nobalsoja lielākā daļa Eiropas Parlamenta deputātu. Valstīm būs 20 mēneši laika, lai direktīvas prasības ietvertu savā likumdošanā.

Kamēr vēl darbs pie direktīvas punktu pildīšanas un jauno elektromobiļu uzlādes staciju uzstādīšanas nav sākts, elektroauto īpašniekiem nākas iztikt ar tām uzlādes stacijām, kas pieejamas. Labā ziņa ir tā, ka līdz šī gada vidum elektromobiļus varēs uzlādēt jau 70 stacijās, un līdz 2020. gadam to skaits pieaugs līdz 150 stacijām.

Jāatgādina, ka uz šo brīdi Latvijā reģistrēti vairāk nekā 300 elektroautomobiļi. To skaits, salīdzinot ar 2017. gada sākumu, ir pieaudzis par 30% jeb vairāk nekā 90 auto.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!