Latvijā pirmo reizi norisināsies pasaules kausa posms sacīkšu droniem

Latvijā pirmo reizi norisināsies pasaules kausa posms sacīkšu droniem

No 10. līdz 12. augustam Priekuļu lidlaukā notiks ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā pirmais FAI (The World Air Sports Federation) Pasaules kauss sacīkšu droniem 2018. Sacensībās, kuras tiks ierakstītas Latvijas sporta vēsturē kā pirmās dronu sacensības, savu dalību pieteikuši vairāk nekā 20 pasaules līmeņa dronu piloti. 

Pasākuma pirmā diena veltīta dalībnieku treniņlidojumiem un labāko triku uzlabošanai un sagatavošanai. Otrajā dienā tiks aizvadīts kvalifikācijas posms. Tajā noskaidros labākos dronu pilotus, kuri tiksies finālā. Tāpat sacensību otrā diena sola arī pārsteigumus apmeklētājiem, piedāvājot dažādas aktivitātes. Piemēram, dronu pilotēšanu, sacīkšu dronu simulatorus un citas ar droniem saistītas izklaides un tehnoloģiju iespējas. Pasaules kausa posma trešajā dienā norisināsies dronu fināllidojumi un tiks noskaidrots labākais pilots.

Sacensībās iespējams piedalīties dronu pilotiem ar dažāda līmeņa prasmēm. Tie vēlāk attiecīgi tiks iedalīti vai nu senioru, vai junioru grupā.

Jāpiemin, ka Latviju šajā pasaules kausa posmā sacīkšu droniem pārstāvēs 11 dalībnieki. Savu dalību pieteikuši piloti arī no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas un Lielbritānijas.

Pasaules kausa posmu sacīkšu droniem 2018 viens no rīkotājiem ir “Drone Racing Latvia” . Šīs biedrības dibinātājs Āris Muitnieks norāda, ka dronu sacensības ļaus pierādīt to, ka Latvijā ir prasmīgi dronu pilotētāji, kas ir spēcīgi konkurenti pasaules līmeņa sportistiem.

Latvijas izlases meistarību varēs novērot novembra sākumā, kad Ķīnā norisināsies pasaules čempionāts dronu sacensībās.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!