Mākslīgais intelelekts "klausīsies" motoru skaņās un noteiks iespējamos bojājumus

Mākslīgais intelelekts "klausīsies" motoru skaņās un noteiks iespējamos bojājumus

Izraēlas kompānija 3Dsignals izstrādājusi mākslīgā intelekta sistēmu, kura tikai pēc skaņas spēs noteikt automašīnu motoru, kā arī jebkuru citu dzinēju esošās vai potenciālās problēmas. Šobrīd ar šādu spēju var lepoties vien nedaudzi automehāniķi „ar stāžu” vai atsevišķi auto īpašnieki.

Diagnostika tiek veikta, dzinējam pievienojot ultraskaņas mikrofonus, kas spēj reģistrēt akustiskās svārstības diapazonā praktiski no 0 līdz 100 kHz (kiloherciem). Savukārt mikrofonu savāktie dati tiek nosūtīti uz mākoņservisu apstrādei uz mākoņservisu, kur gadījumā, ja svārstībās tiek fiksēta kāda novirze no normas, sistēma nosaka iespējamā bojājuma parameterus un informē diagnostikas veicējus.

3Dsignals jau sadarbojas ar virkni smagās rūpniecības uzņēmumu, kā arī risina sarunas ar vairākām kompānijām, kuras nākotnē plāno izveidot pašvadāmu robotaksometrus tīklus. Kā izteicies viens no 3Dsignals dibinātājiem Jairs Lavi, robotaksometriem būs jāspēj pašiem laikus fiksēt radušos bojājumus un doties uz remonta darbnīcām apkalpes veikšanai, bet 3Dsignals ir gatava piedāvāt šādu iespēju „visiem klientiem, neatkarīgi no tā, kurā zemeslodes vietā viņi atrodas un neatkarīgi no automašīnu skaita viņu autoparkos”.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!