Ar šo risinājumu e-parakstīšana būs ērtāka un pieejamāka

Ar šo risinājumu e-parakstīšana būs ērtāka un pieejamāka

E-paraksta iespēja ne vien uzņēmumiem, bet arī fiziskām personām krietni vien atvieglojusi dzīvi, ļaujot parakstīt līgumus un citus dokumentus, nesperot ne soli ārā no biroja vai mājas. Vai šāda veida paraksta iespējas varētu būt vēl vienkāršākas? Izrādās, ka var! Risinājumu vēl pieejamākām un ērtākām digitālā paraksta iespējām radījis IT uzņēmums “Digital Mind”, piedāvājot e-paraksta rīku “SigningServices”.

E-parakstam, kļūstot par aizvien iecienītāku veidu, kā dokumentā uzlikt savu personas zīmogu, īstais laiks ir domāt, kā šo iespēju vienkāršot un piedāvāt lielākam skaitam cilvēku. Runājot par “SigningServices” galvenajiem darbības principiem, Digital Mind valdes loceklis Edgars Stafeckis norādīja, ka tā galvenais mērķis ir padarīt e-parakstu par pieejamu, vienkāršu un ērtu ikvienam, lai elektroniska dokumentu parakstīšana Latvijā kļūtu par vispārpieņemtu praksi.

Edgars Stafeckis skaidro, ka iespējai vēl ērtāk lietot e-paraksta iespējas, nepieciešami vien daži soļi. Pirmkārt, risinājums “SigningServices” jāpievieno uzņēmuma tiešsaistes kanāliem, iekšējām sistēmām un visur citur, kur nepieciešama dokumentu parakstīšana vai personas identitātes apliecināšana elektroniski. Otrkārt, kad tas izdarīts, dokumentus parakstīt elektroniski var ikviens darbinieks, klients, partneris tieši sistēmā, kur tas strādā.

Būtiski, ka ar parakstāmo dokumentu nav nepieciešams darīt līdz šim ierasto garo darbību virkni.  

Tā vietā, lai konkrēto dokumentu lejupielādētu, parakstītu, tad saglabātu un atkal augšupielādētu, tagad nepieciešamas vien pāris sekundes, lai to parakstītu turpat sistēmā. Papildus tam lietotājs var arī pats izvēlēties, kurš parakstīšanās rīks tam ērtāks. Tas nozīmē, ka, izmantojot SigningServices, var parakstīties ne vien datorā, bet arī mobilajā ierīcē.

Runājot par risinājuma pielietojumu, Digital Mind valdes loceklis uzsvēra, ka ar SigningServices palīdzību iespējams parakstīt dokumentus, kuriem nav nepieciešams drošs e-paraksts, piemēram, piegādes akti.  Taču tas ir tikai sākums. E. Stafeckis paredz, ka nākotnē fiziska dokumentu parakstīšana tiks pilnībā aizstāta ar e-parakstu. Kad tas notiks, atkarīgs gan no tehnoloģiju, gan sabiedrības digitālo prasmju attīstības.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!