“Latvijas Pasts” aktīvi izmanto jaunās tehnoloģijas

“Latvijas Pasts” aktīvi izmanto jaunās tehnoloģijas

Apkalpošanu un pakalpojumu saņemšanu, izmantojot jaunās tehnoloģijas, novērtē aizvien vairāk klientu, tostarp arī gados vecākie iedzīvotāji. Arī Latvijas Pasts kopš pērnā gada pakalpojumu sniegšanā krietni aktīvāk sācis izmantot viedierīces, tādējādi ievērojami ieekonomējot gan pakalpojumu saņemšanas laiku, gan papīra resursus. Zināms, ka iemīto taciņu modernāku un viedāku pakalpojumu sniegšanā Latvijas Pasts turpinās arī šogad.

2018. gads bijis nozīmīgs Latvijas Pasta virzībā uz krietni modernāku, ērtāku, viedāku un videi draudzīgāku klientu apkalpošanu. Pērnā gada jūnijā Latvijas Pasta darbinieki pakāpeniski sāka izmantot elektroniskā paraksta ierīces, ar kuru palīdzību sūtījuma piegādes procesā klients savu parakstu var reģistrēt digitāli. Nu aizritējis gads kopš šādas iespējas nodrošināšanas, un šajā laika posmā Latvijas Pasts reģistrējis jau 2,8 miljonus digitālo parakstu, kas iegūti tieši sūtījumu piegādes procesā.

Savukārt, šī gada pavasarī tika pilnībā noslēgts 2018. gada novembrī aizsāktais projekts par elektronisko paraksta ierīču ieviešanu pasta nodaļās. Tā gaitā visas 400 Latvijas Pasta nodaļas tika pie šādām viedierīcēm. Aprēķināts, ka kopš pērnā gada novembra līdz šī gada jūnijam ar šīm ierīcēm par sūtījumu saņemšanu pasta nodaļās kopumā reģistrēti 2,3 miljoni klientu parakstu.

Tādējādi kopš 2018. gada jūnija gan sūtījumu piegādes procesā, gan par pašu sūtījumu saņemšanu kopumā reģistrēti vairāk nekā pieci miljoni digitālo parakstu.

Būtiski, ka elektroniskā paraksta ierīču izmantošana ļāvusi ne vien krietni ātrāk un ērtāk tikt pie sūtījuma, bet arī palīdzējusi ieekonomēt ievērojamu daudzumu papīra. Reģistrētie pieci miljoni digitālo parakstu ļāvuši ietaupīt vairāk nekā tonnu papīra un sekmējuši Latvijas Pasta ceļu pretī ilgtspējīgākai un videi draudzīgākai nākotnei.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!