Parakstīts memorands par Eiropas Digitālās inovācijas centra izveidi Latvijā

Parakstīts memorands par Eiropas Digitālās inovācijas centra izveidi Latvijā

Trešdiena, 22. jūlijs, bijis zīmīgs datums Latvijas uzņēmējiem un ikvienam, kurš savu biznesu vēlas padarīt par pakāpi viedāku, integrējot tajā digitālos risinājumus. Tapis zināms, ka Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris kopā ar sadarbības partneriem parakstīja saprašanās memorandu par Eiropas Digitālās inovācijas centra izveidi Latvijā. Tā ir diplomātiska vienošanās, kuras fokuss – digitālā transformācija Latvijas uzņēmējdarbībā.

Pēc Rīgas Stradiņa universitātes sniegtās informācijas – saprašanās memorands paredz iesaistīto pušu vienošanos par kopēju redzējumu un rīcības plānu Latvijas uzņēmējdarbības digitālās transformācijas veicināšanā, kopīgi veidojot nacionālo pieteikumu Eiropas Digitālās inovācijas centra izveidei Latvijā. Memoranda iniciators ir Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris, kas šajā iniciatīvā apvieno vadošos nozares partnerus – asociācijas, universitātes un zinātnes centrus.

Taču, ko tad no tā visa iegūs Latvijas uzņēmēji? Norādīts, ka Eiropas Digitālās inovācijas centra izveides mērķis Latvijā ir veicināt tieši mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) digitālo attīstību. Saskaņā ar Eiropas Komisijas programmu “Digital Europe” tiks stiprināti šo uzņēmumu ražošanas procesi, produktu un pakalpojumu konkurētspēja, izmantojot digitālās tehnoloģijas un nodrošinot uzņēmējiem piekļuvi tehniskajām zināšanām un izmēģinājumiem.

Digitālo inovācijas centru tīkls nākotnē aptvers visu Eiropu, lai tādā veidā iesaistītās puses varētu veiksmīgi apmainīties ar informāciju, saņemt cerētos ieguvumus, izmēģināt digitālās tehnoloģijas. 

Jāpiebilst, ka Digitālās inovācijas centra apvienības memorandu parakstīja Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Elektronikas un datorikas datorzinātņu institūts, Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, Kokrūpniecības federācija, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Mašīnbūves un Metālapstrādes rūpniecības asociācija, Pārtikas uzņēmumu federācija, Rīgas Biznesa skolas padomnieku konvents, RSU, Rīgas Tehniskā universitāte un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks.

Raksta attēls: RSU

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!