Pērn e-Paraksts uzlikts vairāk nekā septiņus miljonus reižu

Pērn e-Paraksts uzlikts vairāk nekā septiņus miljonus reižu

Savas identitātes apliecināšana elektroniskā veidā un dažādu dokumentu parakstīšana digitāli ir iespējas, ko savā ikdienā pagaidām nesteidzīgi ievieš kā publiskais, tā privātais sektors. Tomēr tieši pēdējo divu gadu laikā e-identitātes rīku lietotāju skaits strauji pieaudzis. Par to liecina Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāvju sniegtā informācija, atklājot, ka pērn tieši privātā sektora uzņēmums bijis aktīvākais e-Paraksta lietotājs.  

Aplūkojot e-identitātes apliecināšanas rīku izmantojumu pērn, secināts, ka tie aizvien aktīvāk tiek integrēti gan publiskajā, gan privātajā sektorā. Tikmēr LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine atklāja, kas bijuši aktīvākie e-Paraksta lietotāji 2019. gadā.  E-Paraksta risinājumu kā ērtu veidu identitātes apliecināšanai izmanto aizvien vairāk, tomēr visaktīvākais šī digitālā rīka izmantotājs bijis uzņēmums “Fitek”, kas e-Parakstu pērn izmantojis 8% dokumentu parakstīšanas gadījumu. Aktivitātes ziņā otrajā vietā ierindojies Valsts ieņēmumu dienests, savukārt kā trešais aktīvākais e-Paraksta lietotājs bijusi Rīgas dome.

LVRTC pārstāve arī atklāja, ka pērn kopumā e-Paraksta risinājums izmantots vairāk nekā 7 000 000 reižu. Tas ir teju par miljonu vairāk nekā 2018. gadā. Izrādās, ka elektroniskās parakstīšanas jomā arī bijuši kā aktīvie, tā neaktīvie mēneši.

Pērn tieši marts un aprīlis bijuši tie mēneši, kad e-Paraksts izmantots visvairāk, sasniedzot ap 825 000 lietošanas reižu.

Tikmēr 2019. gada pati aktīvākā diena, kad šis digitālais risinājums izmantots visnaskāk, ir 16. marts.

E-Paraksta lietošanā aktīvākā uzņēmuma “Fitek” pārdošanas vadītājs Alvis Dimitris norādījis, ka publiskais sektors ir radījis labu piemēru, ieviešot e-identitātes apliecināšanas risinājumus valsts pārvaldes iestādes. Tomēr, viņaprāt, privātajam sektoram būtu jākļūst digitāli aktīvākam un attīstītākam un jāizmanto visas digitalizācijas priekšrocības.

Tikmēr iedzīvotāji identitātes apliecināšanai elektroniski pērn vienlīdz bieži izvēlējušies gan mobilo lietotni “eParaksts mobile”, gan eID un eParaksta karti. eParaksts mobile pērn izmantots vidēji 54 000 reižu mēnesī, kamēr eID un eParaksta karte kopā lietoti vidēji 55 tūkstošus reižu mēnesī.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!