Skats no augšas palīdzēs izstrādāt viedos risinājumus klimata problēmām

Skats no augšas palīdzēs izstrādāt viedos risinājumus klimata problēmām

Pēc Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sniegtās informācijas – 26. oktobrī RTU Dizaina fabrikā norisināsies starptautisks pasākums klimata problēmu risināšanā „Copernicus Hackathon and Climathon Riga 2018”. Hakatona galvenā tēma šogad būs „Copernicus satelītu datu iespējas pilsētu viedai pārvaldīšanai klimata pārmaiņu kontekstā”.

Dalībnieku galvenais uzdevums būs meklēt risinājumus satelītu datu izmantošanai viedā un klimatam draudzīgā pilsētu pārvaldīšanā.

Jāatzīmē, ka atrastie risinājumi nepaliks vien diskusiju līmenī, bet komandām 24 stundu laikā būs jāizstrādā arī inovācija reāli funkcionējoša prototipa veidā. Hakatona dalībniekiem savus izaicinājumus piedāvās arī dažas Latvijas pilsētas, kā Cēsis, Jelgava, Salacgrīva, Liepāja un Valmiera.

Pēc „Copernicus Hackathon and Climathon Riga 2018” pārstāvju teiktā  - piedalīties aicināti pētnieki, uzņēmēji - gan jauni, gan pieredzējuši savas jomas guru, kuri pārstāv tādas nozares kā pilsētplānošana, mārketings, datu pētniecība, ģeogrāfija, projektu vadība, vide un citu jomu pārstāvji, kuri varētu sniegt vērtīgu pienesumu ideju ģenerēšanā un izstrādāšanā. 

Veiksmīgāko un inovatīvāko risinājumu īpašnieki saņems vērā ņemamu atbalstu sevis un savas idejas turpmākai izaugsmei un attīstībai. Pirmkārt, tas būs profesionālu mentoru atbalsts uzņēmējdarbības atbalsta programmās Copernicus Accelerator un Climate-KIC Greenhouse. Otrkārt, balvas 3500 eiro apmērā turpmāko ideju attīstībai, kā arī profesionālajai izaugsmei.

Runājot par pērnā gada veikumu šajā hakatonā, RTU pārstāvji izceļ 2017. gada labāko risinājumu – viedās lauksaimniecības rīku, kas, izmantojot, satelīta datus, palīdz noteikt teritorijas piemērotību dažādu kultūraugu audzēšanai.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!