VEF inovāciju kvartālā attīsta viedo autostāvvietu biznesu

VEF inovāciju kvartālā attīsta viedo autostāvvietu biznesu

VEF inovāciju kvartāls, šķiet, ir īstā vieta, kur attīstīt jaunas biznesa idejas un integrēt inovatīvus risinājumus viedākai pilsētvidei. Tieši tāpēc VEF apkaimes inovatīvākie prāti – inovāciju kustība “VEFRESH” uzsākusi sadarbību ar Latvijas jaunuzņēmumiem. Pirmais sadarbības projekts noslēgts ar jaunuzņēmumu “Parkdroid”, padarot VEF kvartālu vēl inovatīvāku un uzstādot sešus viedos autostāvvietu sensorus.  

Viedie stāvvietu sensori, izmantojot ģeomagnētiskā lauka izmaiņas, spēj noteikt konkrētas stāvvietas pieejamību. Tādējādi tiek ietaupīts gan autovadītāju laiks, gan arī nervi, meklējot vietu, kur novietot savu auto. Viedie sensori informāciju par autostāvvietu pieejamību spēj pārraidīt reāllaikā, tādējādi autovadītāji jau iepriekš var uzzināt, kura stāvvieta ir brīva un velti nemeklēt alternatīvas parkošanās iespējas. Parkdroid vadītājs Rūdolfs Gedra uzsvēra, ka sensoru testēšana pilsētvidē ir ļoti būtiska. Tādā veidā uzņēmums var uzlabot risinājuma kvalitāti un funkcijas un pielāgot to klientu vajadzībām.

Parkdroid vadītājs neslēpa, ka viedie autostāvvietu sensori nebūt nav vienīgais risinājums, ko uzņēmums plāno attīstīt.

Drīzumā darbs tiks sākts pie stāvvietu statistikas platformas izveides. Platforma sniegtu detalizētu informāciju autostāvvietu pārvaldītājiem gan par stāvvietas, gan visa stāvlaukuma kopējo noslodzi. Risinājums arī ļautu pieskaņot maksas autostāvvietu cenas atbilstoši pieprasījumam, kā arī palīdzētu ātrāk identificēt tos autovadītājus, kas stāvvietā bez atļaujas nolikuši savu auto. Papildus šiem risinājumiem tiek domāts arī par automatizētu autostāvvietas bloķētāju, kas tiktu aprīkots ar numuru atpazīšanas kameru un iespēju veikt stāvvietas rezervāciju. R. Gedra piebilda, ka tas būs kā labs papildinājums viedajiem autostāvvietu sensoriem.

Būtiski, ka Parkdroid risinājumu ar jaunākajām tehnoloģijām palīdz aprīkot VEFRESH dalībnieks Latvijas Mobilais Telefons, kas viedos sensorus nodrošina ar jaunākās paaudzes datu pārraides veidu – “NarrowBand IoT" (NB-IoT). Tas ļauj datu pārraidi veikt arī tajās vietās, kur sakari nav pieejami, kā arī pagarina bateriju darbības laiku līdz pat desmit gadiem.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!