IoT risinājumi viedai un drošai nākotnei

IoT risinājumi viedai un drošai nākotnei

Tas, ka lietu internets Latvijā kļūst aizvien populārāks un pieejamāks lielākam skaitam iedzīvotāju, pierāda dažādu operatoru sniegtie viedie risinājumi pilsētām un iedzīvotājiem. Šos risinājumus aktīvi pilnveido un attīsta tādi lielie operatori kā LMT, Lattelecom, BITE Latvija un Tele2.

IoT palīdz rast risinājumus, kuri galvenokārt ietver pilsētas, ražošanas, namu apsaimniekošanas jomas, lai tās būtu vieglāk un gudrāk pārvaldāmas. Mobilo sakaru operators BITE Latvija ieviesis SIM kartes, kuras nodrošina informācijas apmaiņu un tiek izmantotas, piemēram, gāzes un ūdens skaitītājos, GPS iekārtās, videonovērošanas kamerās. Lietu internets tiek arī veiksmīgi izmantots pilsētas drošības risinājumos.

Mobilo sakaru operatora Latvijas mobilā telefona (LMT) Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš norāda to, ka LMT aktīvi darbojas pie savienoto auto tehnoloģijas.

Savienoto auto tehnoloģijā ārkārtīgi svarīga ir spēja ātri un droši apmainīties ar informāciju starp transportlīdzekļu vadītājiem. Šī funkcija palīdzētu labāk novērtēt mašīnu ātrumu un attālumu, tiktu iegūta informācija par gājējiem vai kādiem šķēršļiem, kas atrodas autovadītāju trajektorijās, līdz ar to varētu samazināties avāriju skaits.

Jau pavisam drīz lietu internets padarīs gudru ne tikai ikkatru pilsētu, bet arī māju. Pašlaik norit strauja IoT integrācija elektronikā, ko visstraujāk sekmē Samsung. Šī elektronikas giganta mērķis līdz 2020. gadam ir padarīt visas kompānijas elektronikas ierīces piemērotas lietu internetam.

Gudrām ierīcēm nepieciešama gudra pārvaldība – tas attiecas uz visu elektroniku, kas piemērota lietu internetam. To varēs ērti pārvaldīt, mobilajā ierīcē lejupielādējot lietotni SmartThings. Piemēram, šī aplikācija ļauj bez liekām kustībām, vien ar dažu klikšķu palīdzību viedierīcē, attālināti ieskatīties ledusskapī, lai uzzinātu, vai nav nepieciešams to papildināt, un daudzas citas funkcijas.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!