Testēs jaunus fintech risinājumus banku pakalpojumu pilnveidei

Testēs jaunus fintech risinājumus banku pakalpojumu pilnveidei

Jaunāko tehnoloģiju ieviešana gudri un pārdomāti ir ikviena uzņēmuma, arī banku stiprā puse. Gudrāku maksājumu ieviešana, efektīvāka klientu uzvedības analīze, kā arī esošo un jaunu pakalpojumu izveide, izmantojot modernās tehnoloģijas, ir katras mūsdienu bankas mērķi un uzdevumi. Arī SEB bankai aktīva finanšu tehnoloģiju (fintech) izmantošana nav sveša. Pašreiz banka sadarbojas ar fintech uzņēmumu "Nordigen" un testē tā risinājumus ikdienas darbā.

SEB banka ir viena no tām bankām, kas savu darba vidi un piedāvātos pakalpojumus aktīvi cenšas pielāgot finanšu nozares attīstības gaitai un aizvien prasīgāku un digitāli zinošāku klientu vēlmēm. Pēc SEB bankas sniegtās informācijas – tā pērn ieviesa savu API (Application programming Interface) platformu, kā arī izstrādātāju portālu. Papildus tam banka arī sadarbojas ar uzņēmumu "Nordigen", lai savā ikdienas darbā testētu tā izstrādātos darījumu kategorizēšanas un klientu uzvedības analīzes risinājumus.

Kā norādīts – sadarbības mērķis nav vien reālā vidē testēt Nordigen fintech risinājumus, bet arī palīdzēt SEB bankai un tās klientiem sasniegt biznesa mērķus.

SEB bankas digitālās stratēģijas vadītājs Baltijā Ragnārs Tomla (Ragnar Toomla) norādīja, ka sadarbība ar Nordigen sniegs pieredzi tajā, lai redzētu, kāds ir tehnoloģiju pienesums datu analītikas attīstīšanā, ko pēc tam var izmantot pakalpojumu pilnveidē. R. Tomla arī uzsvēra, ka sadarbība ar finanšu tehnoloģiju uzņēmumu ir īpaši vērtīga, jo SEB bankai kā vienai no vadošajām bankām Open Banking infrastruktūras nodrošināšanā, jāpiedalās arī dažādās aktivitātēs, tostarp jaunāko fintech risinājumu izmēģināšanā. Savukārt uzņēmuma Nordigen līdzdibinātājs un izpilddirektors Rolands Mesters izteica apmierinātību par sadarbību ar SEB banku un iespēju pašu radītos finanšu tehnoloģiju risinājumus testēt šajā finanšu iestādē.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!