Francijā uzstādīti Eiropā pirmie peldošie saules paneļi

Francijā uzstādīti Eiropā pirmie peldošie saules paneļi

Saules paneļi kļūst par aizvien iecienītāku risinājumu atjaunojamās enerģijas ieguvē. Visbiežāk kā piemērotākā vieta to uzstādīšanai tiek izvēlēta vai nu ēku jumti vai uz zemes klajā laukā. Taču, tehnoloģijām attīstoties, paveras iespējas saules paneļus uzstādīt vietās tieši zem saules stariem, piemēram, uz ūdens, un tādējādi saražot vēl lielākus enerģijas apjomus. Šeit izceļas Francija, kur izbūvēta Eiropā pirmā saules elektrostacija, kas atrodas uz ūdens.

Peldošās saules elektrostacijas iecienītas vairākās pasaules daļās, piemēram, Āzijas valstīs Japānā un Ķīnā. Šāds risinājums jau labu laiku sevi pierādījis kā efektīvs saules enerģijas ieguves veids. Nu šāda elektrostacija pirmo reizi radītā arī Francijā, kas var lepni sevi dēvēt par pirmo valsti Eiropā, kurā atrodas peldošie saules paneļi. Saules elektrostacija, kas atrodas uz ezera Piolencā – apdzīvotā vietā Francijā, savu atklāšanas stundu piedzīvos jau šī gada septembrī.

Saules elektrostacijas projektu, kas ieguvis nosaukumu “O’MEGA 1”, izstrādājis Francijas viens no lielākajiem atjaunojamās enerģijas ražotājiem “Akuo Energy”.

Uz ezera kopumā uzstādīti 46 000 divstiklu paneļi, aizņemot 17 hektāru lielu platību.

Plānots, ka ar šī saules enerģijas ieguves risinājuma palīdzību būs iespējams saražot 100% atjaunojamo enerģiju. Pēc Akuo Energy prognozēm - iegūtās enerģijas apjoms spēs nodrošināt ap 4733 mājsaimniecību patēriņu. Tas, savukārt, nozīmē, ka saražotā enerģija ļaus izvairīties no aptuveni 11 110 tonnu liela CO2 izmešu daudzuma gadā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!