airBaltic par lidojumiem ļauj norēķināties ne tikai ar Bitcoin, bet vēl citām kriptovalūtām

airBaltic par lidojumiem ļauj norēķināties ne tikai ar Bitcoin, bet vēl citām kriptovalūtām

Lidsabiedrība airBaltic nonākusi vairākos ārzemju medijos, atklājot, ka turpmāk klienti par saviem lidojumiem varēs norēķināties ar vairākām citām kriptovalūtām. Iespēja iegādāties lidojumus ar kriptovalūtu Bitcoin tiek piedāvāta jau kopš 2014. gada, airBaltic kļūstot par pasaulē pirmo aviokompāniju, kas piedāvā šādu iespēju. Tagad, redzot digitālo valūtu straujo popularitātes celšanos, uzņēmums piedāvā atsevišķas biļetes apmaksāt ar virkni citām digitālajām valūtām. 

Uzņēmums norāda, ka šobrīd klienti lidojumus var apmaksāt, piemēram, ar Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash, USD Coin, Binance Dollar, Gemini Dollar un Paxos. Vienlaikus cenas joprojām tiks norādītas eiro. Ja klients savu lidojumu apmaksās ar kādu no atbalstītajām kriptovalūtām, maksājumu sistēmas operators BitPay šo valūtu automātiski konvertēs eiro. Tas nozīmē, ka airBaltic maksājumus kriptovalūtās nesaņem. 

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka -

kopš brīža, kad aviokompānija piedāvāja lidojumus iegādāties ar bitkoiniem, šādā veidā apmaksu veikuši vairāk nekā 1000 klientu.

Tas var nešķist daudz, taču pasažieriem tā ir iespēja norēķināties unikālā veidā, ko pasaulē nemaz tik daudz lidsabiedrības nepiedāvā. 

Svarīgi piebilst, ka apmaksu kriptovalūtās var veikt gadījumos, ja iegādātas airBaltic GREEN jeb ekonomiskās klases biļetes. Tas attiecas uz tiem lidojumiem, kuri plānoti vismaz piecas dienas pirms rezervācijas veikšanas. Būtiski, ka nekādas papildus nodevas par maksājumu veikšanu ar kriptovalūtām netiek piemērotas. 

Šobrīd jau liela daļa ceļojumu aģentūru, aviokompāniju un viesnīcu ļauj veikt rezervācijas, izmantojot kriptovalūtas. Piemēram, ceļojumu aģentūra Travala piedāvā plašu atbalstīto aviokompāniju un viesnīcu tīklu, kas ļauj norēķināties ar kriptovalūtām. 

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!