Šveices banka Falcon kļūst par pirmo klasisko banku pasaulē, kas sāk atvērt Bitcoin kontus

Šveices banka Falcon kļūst par pirmo klasisko banku pasaulē, kas sāk atvērt Bitcoin kontus

Šveices Falcon Private Bank noslēgusi partnerības līgumu ar kompāniju Bitcoin Suisse, šādi kļūstot par pirmo tradicionālo banku pasaulē, kas piedāvā visu pakalpojumu spektru aktīvu kriptovalūtā pārvaldīšanai, vēsta Bitcoin.com, norādot, ka regulators – Šveices Finanšu tirgu uzraudzības dienests, devis bankai atbilstošu atļauju.

Falcon Private Bank ietilpst finanšu grupā Falcon Group, kuras pārvaldībā atrodas aktīvi 14,6 miljardu Šveices franku (nedaudz vairāk nekā 14 miljardu eiro) apmērā.

Tagad, līdztekus tradcionālajiem pakalpojumiem, bankas klientiem tiek piedāvātas arī iespējas pirkt un pārdot Bitcoin, kā arī atvērt kontus kriptovalūtā.

Pēdējos acīm redzami paredzēts ieskaitīt procentus, kuru apmēru banka neizpauž. Tāpat Falcon centrālās mītnes Cīrihē vestibilā ir uzstādīts Bitcoin bankomāts, ar kura palīdzību iespējams papildināt savu Bitcoin kontu, iemaksājot „parasto” naudu, kā arī izņemt „parasto” naudu no Bitcoin konta.

„Mēs lepojamies ar to, ka esam kļuvuši par šīs jomas pionieriem Šveices banku sistēmā, nodrošinot mūsu klientiem blockchain tehnoloģijās balstītu aktīvu pārvaldīšanu. Falcon ir pārliecināta, ka bankām ir pienācis laiks iziet šajā jaunajā tirgū,” paziņojis viens no Šveices bankas topmenedžeriem Arturs Vailojans.

Jāpiebilst, ka līdz ar Bitcoin un citu kriptovūtu vērtības kāpumu (šobrīd tā ir ap 2500 ASV dolāriem par vienu vienību) sācies arī straujš to popularitātes pieaugums, kas izraisījis arī banku sektora interesi. Tajā pašā laikā līdz šim Bitcoin pirkšana un pārdošana ir bijusi iespējama vien specializētās biržās un finanšu iestādēs, starp kurām nebija nevienas bankas, vai arī šīs iestādes nebija pilnvērtīgas bankas. Piemēram, šā gada maijā vienošanos par aktīvu kriptovalūtā pārvaldīšanu ar Bitcoin biržu Coinbase noslēdza amerikāņu investīciju fonds Fidelity Investments.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!