Latvijas uzņēmums piesaistījis 8,4 miljonus dolāru un tēmē uz blokķēžu videospēļu tirgu

Latvijas uzņēmums piesaistījis 8,4 miljonus dolāru un tēmē uz blokķēžu videospēļu tirgu

Latvija var lepoties ar daudziem uzņēmumiem, kas apliecinājuši sevi un guvuši ievērojamus panākumus ne tikai lokāli, bet arī starptautiski. Viens no šādiem uzņēmumiem ir Colizeum, kas nesen piesaistījis 8,4 miljonus ASV dolāru lielas investīcijas, ļaujot attīstīties tādā jomā kā blokķēdes videospēles. 

Uzņēmums ir izveidojis platformu, kas mobilo spēļu izstrādātājiem palīdzēs pielāgot savas spēles nākotnes tirgum. Konkrētāk, platforma piedāvā tokenizācijas un monetizācijas rīkus, kuri ļauj, piemēram, integrēt tokenizētus spēļu režīmus, NFT (non-fungible tokens) jeb unikālus neaizstājamus žetonus un citas monetizācijas iespējas. Colizeum piedāvātais risinājums ir labs ar to, ka tā iespējas principā var izmantot ikviens spēļu izstrādātājs, jo nav nepieciešamas lielas priekšzināšanas par blokķēdē balstītām spēlēm. Platformas piedāvātie rīki ir vienkārši saprotami un viegli integrējami. 

Colizeum līdzvadītājs Dāvis Ziediņš skaidro, ka -

videospēļu industrija ir milzīgu pārmaiņu priekšā.

Ja līdz šim lietotāji par iespējām spēlēt maksāja paši, tad blokķēdē balstīti risinājumi jau šobrīd dod iespējas cilvēkiem ar videospēlēm pelnīt vērā ņemamu naudu – gan spēlējot spēles tiešsaistē, gan pārdodot vai īrējot spēles gaitā iegūtus elementus. Viņš uzsver, ka Colizeum misija esot palīdzēt spēļu izstrādātājiem sekot šai transformācijai un izveidot rīku kopu, kas katram tradicionālo spēļu izstrādātājam piedāvā integrēt tokenizētus spēļu režīmus un play-to-earn ekonomiku. Tas izstrādātājiem ļauj paplašināt spēļu monetizācijas metodes un atvērt jaunus tirgus.

D. Ziediņš ir pārliecināts, ka blokķēdēs balstītas videospēles ir savas attīstības pašā ceļa sākumā, taču diezgan droši iespējams prognozēt, ka tas būs viens no nākotnes izklaides industrijas pamatvirzieniem.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!