RTU izdod mācību grāmatu par jaunuzņēmumu sekmīgu attīstību

RTU izdod mācību grāmatu par jaunuzņēmumu sekmīgu attīstību

Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstība ir galvenais ceļš jaunu inovāciju radīšanā un Latvijas konkurētspējas veicināšanā. Domājot par to, kā jaunajiem uzņēmējiem palīdzēt biznesa izveidē un produktu veiksmīgā palaišanā tirgū, Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU) izdevusi pirmo latviski sarakstīto startapiem veltīto mācību grāmatu “Atspēriena punkts veiksmīgai uzņēmējdarbībai”, kas ikvienam interesentam pieejama bez maksas RTU e-grāmatu platformā.

Universitēte norāda, ka jaunais mācību līdzeklis/rokasgrāmata ir RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes asociētā profesora Denisa Ščeulova un Roterdamas Biznesa skolas zinātniskā lektora Nīka Plēgmana kopdarbs. Grāmata būs labs palīgs gan uzņēmējdarbības un biznesa jomā studējošajiem, gan topošajiem un jau esošajiem uzņēmējiem. Tajā lasītājs varēs iepazīties ar startapu biznesa modeļa izveides posmiem, kā arī galvenajiem izaicinājumiem jauna uzņēmuma radīšanā un biznesa attīstībā. 

Grāmatā atrodamas gan metodes, gan praksē balstīti padomi, kas palīdzēs radīt uz attīstību vērstu un perspektīvu biznesa modeli.

Tāpat mācību līdzeklis ļaus iepazīties ar biznesa modeļa un vērtības piedāvājuma izveidošanas filosofiju, kā arī sniegs iespēju izpildīt dažādus praktiskus uzdevumus teorijas nostiprināšanai un tās pielietošanai reālos dzīves gadījumos. Vēl labāku ieskatu un priekšstatu, kā top uzņēmums un aug bizness, sniegs Latvijas un pasaules jaunuzņēmumu piemēri. Savukārt grāmatas papildinošie pielikumi dos praktiskus padomus par tādiem katram jaunuzņēmumam aktuāliem jautājumiem kā biznesa modeļa izveide, produkta prototipēšana un testēšana, mērķauditorijas profila izstrāde un testēšana, produkta dzīvildze utt. 

Viens no grāmatas autoriem RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors Deniss Ščeulovs norāda, ka mācību līdzeklis palīdzēs pastāvīgi analizēt biznesa modeli un savlaicīgi veikt korekcijas tajā, un tas ir nepieciešams jebkuram biznesam – gan mazam, gan lielam.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!