Eiropā labākā e-skolotāja titulu ieguvusi latviete

Eiropā labākā e-skolotāja titulu ieguvusi latviete

No 10. līdz 11. oktobrim Itālijas pilsētā Boloņā norisinājās konference “ALL DIGITAL Summit 2019”. Tajā pulcējās vairāk nekā 150 organizāciju pārstāvji, kas darbojas digitālās iekļaušanas un iespēju palielināšanas jomā. Papildus lektoru prezentācijām, diskusijām tika pasniegti arī ALL DIGITAL apbalvojumi dažādās kategorijās. Zīmīgi, ka pasākumā tika novērtēts arī pasniedzējas Daces Bergmanes veikums, kas atzīta par labāko e-skolotāju Eiropā.

Pasākumā tika aplūkota virkne tehnoloģiju un digitalizācijas jomā aktuālu tēmu, piemēram, programmēšanas nepieciešamība jo īpaši zinātnē, tehnoloģijās, inženierijā, mākslā un matemātikā. Tāpat tika aktualizēti jautājumi par senioru un cilvēku ar īpašām vajadzībām digitālo prasmju veicināšanu. Uzmanību izpelnījās arī tēma par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju integrāciju izglītībā jauniešu nodarbinātības veicināšanai.

Izglītības un tehnoloģiju mijiedarbība un veiksmīga savienība mūsdienās kļūst aizvien nepieciešamāka, tāpēc rodas vajadzība pēc kompetentiem un zinošiem skolotājiem un digitālās attīstības virzītājiem.

Par labāko e-skolotāju Eiropā atzītā Ventspils Digitālā centra pasniedzēja Dace Bergmane ikdienā nodarbojas ar IT mācību programmu un apmācību kursu metodikas izstrādi. Viņa piedalās Ventspils Digitālā centra projektos, kā arī vada dažādas digitālās kompetences apmācības. Izglītības jomā pamanāmāks panākums varētu būt tas, ka Bergmane vairākās mācību iestādēs ieviesusi tālmācības platformu “Moodle”. Kopumā bērnu, jauniešu, pieaugušo, kā arī senioru izglītošanai tehnoloģiju jomā pasniedzēja veltījusi vairāk nekā 12 gadus.

Kā norādījuši pasākuma ALL DIGITAL Summit pārstāvji – apbalvojumi tiek pasniegti ar mērķi svinēt sasniegumus, novērtēt to cilvēku veikumu, kas ļauj iedzīvotājiem izmainīt un bagātināt savu dzīvi, izmantojot digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas un priekšrocības.

Jāpiebilst, ka kopumā “ALL DIGITAL Summit 2019” tika pasniegti apbalvojumi četrās kategorijās. Bez jau minētā titula par labāko e-skolotāju Eiropā, tika apzināts arī labākais digitālo pārmaiņu ieviesējs, labākais sadarbības projekts, kā arī labākais digitālais resurss Eiropas mērogā.  

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!