Samitā izceļ Baltijas valstu panākumus viedas valsts veidošanā

Samitā izceļ Baltijas valstu panākumus viedas valsts veidošanā

Aizvadītajā nedēļā Vācijas pilsētā Diseldorfā norisinājās pirmais Vācijas – Baltijas Digitālais samits. Tajā gan Vācija, gan visas trīs Baltijas valstis prezentēja savus sasniegumus, risinājumus un pieredzi tehnoloģiju jomā, kā arī izveidoja jaunas sadarbības saites. Samita laikā dalībnieki no Vācijas īpaši uzsvēra Baltijas valstu progresu un sasniegumus e-pārvaldē un viedvalsts radīšanā.

Samitā galvenā uzmanība tika pievērsta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumiem, e-pārvaldei, kiberdrošībai, viedajām pilsētām un viedajiem tīkliem, loģistikas risinājumiem, industrijai 4.0/lietu internetam.

Pasākuma mērķis bija sniegt iespēju tā 250 dalībniekiem savstarpēji dalīties ar tehnoloģiju ieviešanas praksi, sasniegumiem, risinājumiem savā pārstāvētājā valstī. 

Samita laikā vairāki Vācijas pārstāvji norādīja par Baltijas valstu atzīstamajiem panākumiem digitālajā jomā. Piemēram, Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs Andreass Pinkvarts uzsvēra, ka Baltijas valstis ļoti veiksmīgi integrē digitālos risinājumus tādās ikvienai valstij nozīmīgās jomās kā uzņēmējdarbība un pārvalde. 

Arī Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kameras vadītājs Florians Šrēders norādīja, ka Baltijas valstis ir gan Eiropas, gan pasaules pionieri vairākās digitālajās jomās, tostarp jau minētajā pārvaldē, veiksmīgi bruģējot ceļu uz e-pārvaldi.

Svarīgi, ka Vācijas pārstāvju uzslavas par Baltijas valstu sasniegumiem neaprobežojās vien ar vārdiem.

No Vācijas puses tika izrādīta liela interese par sadarbības iespējām ar Baltijas valstu kompānijām, kuras specializējas e-pārvaldes risinājumu izstrādē.

Arī panākumi kiberdrošībā un viedas valsts celšanā raisīja pamatotu interesi un tika meklētas iespējas par sadarbību arī šajās jomās.

Latvijas IT klasteris vadītāja Aiga Irmeja atklāja, ka bija patīkami pārsteigta par Vācijas pārstāvju interesi sadarboties un ka samits bija laba iespēja pierādīt, ka Latvijai IT jomā ir ar ko palepoties. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Edmunds Beļskis uzsvēra, ka samits devis Latvijas IKT uzņēmējiem iespēju paplašināt savu eksportu, piedāvāt jaunākos IT risinājumus un izveidot sadarbību ar virkni uzņēmumu ārvalstīs.

Digitālajā samitā no Latvijas piedalījās pārstāvji no tādiem uzņēmumiem kā Tilde, LMT, 3D dati, Accenture Latvija un citi.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!