Viedtālrunis tagad sniedz arī dokumentu parakstīšanas funkciju

Viedtālrunis tagad sniedz arī dokumentu parakstīšanas funkciju

Pēc VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) sniegtās informācijas - mobilās aplikācijas eParakstsLV pamatfunkcija ir dokumentu parakstīšana elektroniskā veidā. Tāpat lietotne piedāvā jau parakstītu dokumentu pārbaudi. Aplikācija, kura lietotājiem ir pieejama no 3. septembra, ir kā mobilā versija jau eksistējošam portālam eparaksts.lv. Šeit elektronisko parakstu var sniegt, izmantojot datoru, kas ne vienmēr un visur ir ērtākais veids, kā parakstīties. Vietnes mobilā versija šo problēmu izslēdz, jo viedtālrunis mūsdienās ir teju katram pa rokai. Tā ir arī viena no eParakstsLV lielākajām priekšrocībām, ko izceļ LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Viņš uzsver, ka -

aplikācijas viens no lielākajiem ieguvumiem ir iespēja parakstīt dokumentus, kārtot darījumus un oficiālo saziņu neatkarīgi no personas atrašanās vietas.

Uzlikt savu parakstu aplikācijā eParakstsLV iespējams uz jebkāda formāta dokumentiem. Tiklīdz konkrētais dokuments parakstīts, to var saglabāt tikai eDOC formātā sev ērtākajā datņu apmaiņas servisā. Svarīgi piebilst, ka parakstītie dokumenti eParaksta lietotāja profilā tiek saglabāti 24 stundas.

Lai persona varētu dokumentus parakstīt mobilajā tālrunī, nepietiks vien ar eParakstsLV lejupielādi viedierīcē. Papildus tam nepieciešams iegūt e-Identitātes apliecinājumu, reģistrējoties bez maksas portālā eParaksts.lv, un pieteikties mobilajai lietotnei. Pēc tam lietotājam nepieciešams parakstīt līgumu un izveidot gan paroli, gan identitātes apliecināšanai nepieciešamo PIN kodu. Šie ir pēdējie soļi, lai būtu pilntiesīgs eParakstsLV lietotājs. Ar eParaksta portālā izveidoto paroli lietotājs varēs reģistrēties aplikācijā un mobilajā ierīcē parakstīt dokumentus.  

Jāpiebilst, ka lietotni eParakstsLV iespējams lejupielādēt viedierīcēs gan ar iOs, gan Android operētājsistēmām.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!