Pieslēdz monitoringu un esi informēts, ja tavu klientu darbiniekiem izmaksāts dīkstāves pabalsts

Pieslēdz monitoringu un esi informēts, ja tavu klientu darbiniekiem izmaksāts dīkstāves pabalsts

Papildinot Klientu Portfeļa nodrošināto monitoringu klāstu, Lursoft ieviesis jaunu monitoringa pakalpojumu – iespēju monitorēt uzņēmumus, kuru darbiniekiem izmaksāts dīkstāves pabalsts. Pieslēdzot monitoringu “Valsts atbalsts dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekiem” saviem esošajiem monitoringu sarakstiem vai arī izveidojot jaunu sarakstu, saņemsiet ziņu, ja kādam no sarakstā esošo uzņēmumu darbiniekiem VID izmaksājis dīkstāves pabalstu.

Lursoft klientiem, kuri jau šobrīd izmantoja standarta monitoringa veidus, šis pakalpojums pieejams bez papildu samaksas. Vienīgais, kas lietotājam jādara, – jānorāda, par kuriem klientiem šo monitoringu turpmāk vēlas saņemt. Informācija, ja uzņēmuma darbiniekiem izmaksāts dīkstāves pabalsts, publicēta arī Lursoft uzņēmumu izziņās sadaļā “Valsts atbalsts”, tā ikvienam ļaujot pieņemt izsvērtākus lēmumus klientu izvērtēšanas procesā.

VID sniegtā informācija liecina, ka dīkstāves pabalsts līdz 3.aprīlim izmaksāts 424 uzņēmumu 1802 darbiniekiem.

Kopējā izmaksātā summa – 452,92 tūkst. eiro. Dīkstāves pabalstam var pieteikties uzņēmumi, kuru ieņēmumi š.g. martā vai aprīlī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, Covid-19 pandēmijas rezultātā samazinājušies par vismaz 30%. Tāpat arī valsts atbalstam darbiniekiem var pieteikties tie uzņēmumi, kuru apgrozījums sarucis par 20%, ja tie atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem: uzņēmuma eksporta apjoms 2019.gadā veidoja 10% no kopējā apgrozījuma vai arī bija ne mazāks par 500 tūkst. eiro; uzņēmuma nomaksātā mēneša vidējā bruto samaksa 2019.gadā ir ne mazāka par 800 eiro; uzņēmuma ieguldījumi pamatlīdzekļos uz 2019.gada 31.decembri bija vismaz 500 tūkst. eiro.

Jānorāda, ka š.g. 2.aprīļa sēdē pieņemti grozījumi, kas paredz, ka atbalstu varēs saņemt arī uzņēmumi, kas reģistrējušies pēc 2019.gada 1.marta, tāpat arī noteikts, ka uz atbalstu varēs pieteikties uzņēmumi, kuriem uz pieteikuma iesniegšanas brīdi nodokļu parāds nebūs lielāks par 1000 eiro vai arī, ja lielāka parāda gadījumā tam piešķirts samaksas termiņa pagarinājums vai noslēgta vienošanās par labprātīgu nodokļu samaksu.

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings sniedz iespēju sekot līdzi svarīgākajām izmaiņām savu klientu un sadarbības partneru datos. Monitoringu klāsts regulāri tiek papildināts ar jauniem pakalpojumiem. Tas piedāvā ne tikai Uzņēmumu reģistra, Maksātnespējas un Komercķīlu monitoringus, bet arī PVN reģistra, Uzņēmumu akcīzes preču licenču, Patiesā labuma guvēju, Sankciju, IUB rezultātu paziņojumu u.c. monitoringus.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!