Vadošais digitālās identitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā Signicat nopērk Dokobit

Vadošais digitālās identitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā Signicat nopērk Dokobit

Norvēģijas elektroniskās identitātes pakalpojumu sniedzējs Signicat iegādājies uzņēmumu Dokobit, kas nodrošina e-parakstīšanās pakalpojumus. Šis darījums nostiprinās abu uzņēmumu pozīcijas Baltijas un Skandināvijas valstu tirgos un ļaus sasniegt līderpozīcijas arī citviet Eiropā.

Šī pirkšanas darījuma ietvaros ieguvēji ir abi uzņēmumi, kam būs iespēja paplašināties gan ģeogrāfiski, gan nodrošināt klientiem iespēju saņemt vairākus pakalpojumus no viena uzņēmuma. Uzņēmums Signicat ir spēcīgs risinājumos, kas attiecas uz eID, savukārt Dokobit stiprā puse ir elektroniskās parakstīšanās pakalpojumi. Klientiem būs pieejams pilns eIDAS pakalpojumu klāsts - sākot ar eID izsniegšanu un beidzot ar elektronisko parakstīšanos. Uzņēmums spēs nodrošināt elektroniskā dokumenta uzraudzību visā tā dzīves cikla laikā. Tāpat būs iespēja nodrošināt pārrobežu elektronisko dokumentu parakstīšanas pakalpojumu pieejamību pat tajās valstīs, kur iepriekš tehnoloģisku iemeslu dēļ tas nebija iespējams.

Signicat uzņēmuma vadītājs Asgers Hatels (Asger Hattel) uzsver, ka Dokobit un Signicat uzņēmumiem ir ļoti līdzīgas kultūras, biznesa un tehnoloģiskās vērtības. Ar Dokobit starpniecību Signicat varēs iegūt piekļuvi strauji augošai Eiropas e-paraksta tirgus daļai un sasniegt mērķi - kļūt par vienīgo digitālās identitātes pakalpojumu sniedzēju, kas nepieciešams uzņēmumiem, lai nodrošinātu drošu pakalpojumu pieejamību klientiem Eiropā. 

Saskaņā ar medija Financial Times datiem, Signicat ir viens no visstraujāk augošajiem uzņēmumiem Eiropā. Tā ieņēmumi palielinājās no 24 miljoniem eiro 2019. gadā līdz 42 miljoniem eiro 2020. gadā. Signicat tāpat kā Dokobit ir viens no retajiem kvalificētajiem uzticamības pakalpojumu sniedzējiem Eiropas Savienības Uzticamo pakalpojumu sniedzēju reģistrā. Šogad uzņēmums Signicat ir iegādājies vēl divus citus uzņēmumus - norvēģu Encap Security un pasaulē vadošo asinhrono attēlu atpazīšanas pakalpojumu sniedzēju Spānijas uzņēmumu ElectronicIDentity. Tādējādi Signicat nostiprina vadošo pozīciju Eiropā RegTech jeb tehnoloģisko risinājumu finanšu iestādēm jomā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!